PayPal е глобална система за онлайн разплащания и хората използват PayPal за купуване на стоки в Etsy, за фактуриране на работа на свободна практика на клиенти и много други. Много доставчици на услуги, работници на свободна практика използват PayPal като метод за получаване на плащане.

Колко време отнема получаването на пари в PayPal

Затова това е много често срещано запитване: колко време е необходимо за получаване на пари в PayPal.

Колко време е необходимо на PayPal, за да получи парите, зависи от начина, по който се прехвърлят парите. Ако парите се изпращат директно от сметка в PayPal към друга сметка в PayPal, тогава получаването им ще отнеме няколко минути. От друга страна, ако парите се изпращат от банкова сметка, тогава обработката на транзакцията може да отнеме 2-3 дни. Ако сметката ви в PayPal не е потвърдена, тогава PayPal може да задържи средствата за срок до 21 дни.

Има много начини, по които можете да получите пари в сметката си в PayPal, например от друга сметка в PayPal, от кредитна или дебитна карта, от банкова сметка и др. Всеки метод отнема различно време за извършване на транзакцията и за получаване на парите в сметката ви в PayPal. Например, ако получавате плащане от ваш клиент, използвайки PayPal фактура, тогава можете да очаквате парите да се появят в баланса ви в PayPal в рамките на няколко минути, ако плащането е направено от друга PayPal сметка или от дебитна или кредитна карта. Ако плащането е извършено чрез банков превод или електронен чек, може да отнеме няколко дни, за да се изчисти от банката.

От друга страна, ако използвате търговските услуги на PayPal или PayPal powered by Braintree, тогава транзакцията с кредитна или дебитна карта ще отиде директно в посочената от вас банкова сметка. В този тип ситуация; плащането с Visa или MasterCard отнема 2-3 работни дни за извършване на транзакциите. Ако плащането е извършено с карта Discover, тогава ще отнеме 3 работни дни, а ако плащането е извършено с карта American Express, тогава ще отнеме 4 - 5 работни дни за извършване на транзакцията.

Прехвърляне на пари към банкова сметка

Можете да превеждате пари към банкова сметка от своя акаунт в PayPal. Прехвърлянето на пари към банкова сметка или дебитна карта е напълно безплатно и транзакцията може да бъде извършена в рамките на един работен ден. Ако искате бързо да преведете пари от сметката си в PayPal към банкова сметка, можете да използвате функцията за незабавен превод в PayPal. PayPal Instant Transfer отнема не повече от 30 минути, за да прехвърлите парите към банковата си сметка, но трябва да заплатите такса от 10 USD или 1% от сумата на транзакцията, в зависимост от това коя от двете суми е по-малка. Ако обаче превеждате пари след 19:00 ч. източно време или в почивни или празнични дни, тогава може да отнеме повече време.

Време за възстановяване на суми от PayPal

Времето за възстановяване на средства от PayPal зависи от начина, по който първоначално са били платени парите. Ако сте платили чрез PayPal Cash, тогава ще получите възстановяването в същия ден, в който е било поискано. Ако плащането е извършено чрез банкова сметка, тогава възстановяването ще отнеме от три до пет работни дни, за да пристигне в сметката ви. Ако плащането е извършено чрез кредитна или дебитна карта, тогава може да отнеме 30 дни, докато възстановяването се появи в сметката ви.      

Често задавани въпроси относно PayPal

1. Колко пари може да получи една лична сметка в PayPal?
Няма ограничение за получаване на пари в лична сметка в PayPal. Няма ограничение за общата сума, която можете да получите в личната си сметка в PayPal.

2. Има ли възможност за директен депозит в PayPal?
Директният депозит е достъпен само за PayPal сметки в САЩ и за клиенти, които имат PayPal Cash Plus сметка. Освен това клиентите, които са се регистрирали за PayPal Cash Card, са автоматично регистрирани за директен депозит.  

3. Има ли PayPal месечна такса?
Не, PayPal няма месечна такса. Не се налага да плащате никаква такса за сметката си и за картата. Освен това не е необходимо да поддържате минимално салдо, докато приключвате или прехвърляте пари. 

4. Може ли личната сметка в PayPal да получава пари?
Да, личната сметка в PayPal може да получава пари. Всъщност всеки вид PayPal сметка може да получава пари.

5. Какво представляват плащанията с QR код на PayPal?
Плащането с QR код е нова функция на PayPal, която позволява на притежателя на PayPal сметка да получи плащането само чрез показване на QR код, който клиентите да сканират с помощта на приложението PayPal. Създаването и споделянето на QR код е напълно безплатно.

Hodnocení kategorie 4.5
Колко време отнема получаването на пари в PayPal: 4.2/5 от 637 гласуване